Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Aankoopsubsidie voor elektrische auto

Aankoopsubsidie voor elektrische auto

26/11/2018 - Volgens de Mobiliteitstafel moeten er belastingvoordelen en subsidies komen om elektrisch rijden te stimuleren. Ook moet rijden op benzine en diesel duurder worden.

De doelstelling is dat in 2030 alleen nog maar elektrische auto's nieuw worden gekocht. Om die doelstelling te behalen moet het kopen van elektrische auto's al eerder gestimuleerd worden. Volgens plannen van de Mobiliteitstafel komt er daarom in 2021 een aanschafsubsidie van 6.000 euro; pas in 2030 wordt die subsidie teruggebracht tot 2.200 euro.

In de plannen staat ook dat er voor zakelijke auto’s een aanschafsubsidie en een verlaagde bijtelling komt die in 2021 begint met 3.430 euro en in 2024 terugloopt tot 1.830 euro. Daarnaast blijven elektrische auto's tot 2025 vrijgesteld van aanschafbelasting en motorrijtuigenbelasting.

De deelnemers van de Mobiliteitstafel willen ook maatregelen om tweedehands elektrische auto's zoveel mogelijk in Nederland te houden. Zo moet er een mogelijkheid komen om een tweedehands elektrische auto te leasen. Ook moeten de oude accu’s ingeleverd kunnen worden voor hergebruik. Daarnaast zal het rijden op fossiele brandstoffen duurder worden.

Rijdt u al elektrisch of overweegt u elektrisch te rijden? Maak ook de duurzame stap en kies voor een elektrische auto.