Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Sticker op medicijnverpakkingen

Sticker op medicijnverpakkingen

26/11/2018 - Momenteel worden veel medicijnen onnodig weggegooid. De regeringspartijen willen daarom dat er een opvallende breng-mij-terug sticker op alle medicijnverpakkingen komt.

In Nederland wordt per dag ongeveer 400 kilo aan medicijnresten op het oppervlaktewater geloosd. Op dit moment worden medicijnen vaak door het toilet en de gootsteen gespoeld. Dit is erg slecht voor het milieu en daardoor is het moeilijker om schoon drinkwater te maken.

Er is nu een voorstel om een opvallende sticker op de medicijnverpakking te plakken met bijvoorbeeld de tekst: ´Breng mij terug als je mij niet meer gebruikt´.

De medicijnen kunnen naar bijna alle apotheken worden teruggebracht. Deze laten de medicijnen verwerken bij de gemeentelijke milieustraat. Geschat wordt dat momenteel maar 10 procent van de ongebruikte medicijnen teruggebracht wordt naar de apotheek. Er wordt verwacht dat in de toekomst alleen maar meer medicijnen zullen worden gebruikt.

Kortom, breng altijd uw ongebruikte medicijnen terug naar de apotheker zodat deze op de juiste wijze worden verwerkt.