Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Tips tegen voedselverspilling

Tips tegen voedselverspilling

26/11/2018 - Er wordt nog steeds heel veel voedsel verspild. Niet alleen in supermarkten en restaurants wordt veel voedsel weggegooid, ook in veel huishoudens. Voedselverspilling is erg slecht voor het milieu en zonde van het geld. Daarom een aantal tips om voedselverspilling te voorkomen.

- Koop niet gericht naar een recept. Kijk eerst naar wat u reeds in huis hebt en stem het recept daar op af. U hoeft niet altijd het recept te volgen. Zo kunt u bijvoorbeeld een aantal producten kopen en op basis daarvan verschillende maaltijden maken.

- Gaat u op een laat tijdstip naar de supermarkt? Kijk dan of er producten zijn die bijna op de houdbaarheidsdatum zitten. Vaak zijn deze producten ook nog eens afgeprijsd.

- Koop ook producten die er minder mooi uitzien. Soms ziet een appel of paprika er anders uit dan normaal terwijl deze gewoon hetzelfde is. Veel mensen laten deze liggen terwijl het toch hetzelfde smaakt. Dit is erg zonde.

- Twijfelt u of de eieren nog goed zijn? Doe ze in water, pas als ze drijven zijn ze niet meer goed.

- Er is een verschil tussen THT (tenminste houdbaar tot) en TGT (te gebruiken tot) datum. Bij producten met een THT datum kunt u deze vaak nog nuttigen nadat de datum verstreken is.

Gooi niet zomaar voedsel weg, dat is slecht voor het milieu en zonde van het geld!