Nieuwe Renewi routes resulteren in verbeterde veiligheid en milieu in Amsterdam

Waste-to-product bedrijf Renewi, begin dit jaar ontstaan door de fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel, zet vanaf september in Amsterdam Buitenveldert efficiëntere en veiligere routes in. De afvalrecycler draagt hiermee ook actief bij aan meer veiligheid en een betere leefomgeving in de hoofdstad.

Op maandag 4 september starten in Amsterdam de scholen weer en neemt ook het fietsverkeer toe. Om ongevallen bij deze kwetsbare groep weggebruikers te voorkomen, heeft het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid besloten om vrachtverkeer alleen nog toe te staan tijdens de schooltijden (van 09.00 tot 15.00 uur), op wegen waar de fietspaden gescheiden liggen van de hoofdrijbaan. Renewi ondersteunt dit initiatief volledig.

In de hoofdstad is Renewi nadrukkelijk aanwezig met bedrijven als Icova en Van Gansewinkel. Planners van Renewi hebben inmiddels de dagelijkse dienstverlening zodanig aangepast, dat de afvalactiviteiten in Buitenveldert begin september binnen de grenzen van de nieuwe zogenaamde venstertijden gaan plaatsvinden.Dat betekent concreet dat er binnen de nieuwe venstertijden nog maar één inzamelteam door Buitenveldert rijdt. Renewi halveert hiermee het aantal transportbewegingen en draagt daarmee bij aan een verbetering van de verkeersveiligheid. Tegelijkertijd wordt het milieu minder belast, wat wordt versterkt door de inzet van moderne Euro-6 vrachtwagens

De inzet van efficiënter transport sluit naadloos aan bij het belang dat Renewi hecht aan een veilige en milieuvriendelijke uitvoering van afvalinzamelingswerkzaamheden. Bovendien wordt het afval vervolgens op een duurzame wijze gerecycled, klaar om hergebruikt te worden als grondstof voor weer nieuwe producten.

Voor meer informatie:
Corporate Communications +31 40 751 4500
pers@vangansewinkel.com

Renewi plc
www.renewi.com

Icova-groep

Van der Heiden Milieu maakt onderdeel uit van de Icova-groep. Een groep bedrijven gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van afvalstromen in Noord-holland, Utrecht en Flevoland. Daarnaast beschikken wij over Icopower. Een moderne ‘fabriek’ waar wij van afval energiepellets produceren. Wij maken wat van uw afval. Ook dat is Van der Heiden Milieu. Aangenaam!

Contactgegevens

Bezoekadres & Postadres:
Baardmeesweg 36
3899 XS Zeewolde
tel: 036 - 52 18 200
info@vanderheidenmilieu.nl

© heiden 2017